تجهیزات شبکه
خرید فورتی وب فورتی نت FWB-400E پهنای باند فایروال IPv4(بستههای...
خرید فایروال فورتیگیت FG 400E پهنای باند فایروال(بستههای UDP 1518/512/64...
آشنایی با انواع تجهیزات شبکه
شبکه کامپیوتری را میتوان به عنوان سیستمی از دستگاههای به هم پیوسته توصیف کرد که میتوانند با استفاده از برخی استانداردهای رایج به نام مجموعه پروتکل اینترنت یا TCP/IP ارتباط برقرار کنند. تجهیزات پردازشی شبکه، دستگاههای فیزیکی هستند که برای ارتباط و تعامل بین سختافزارها در شبکه کامپیوتری مورد نیاز هستند. این تجهیزات شامل موارد زیر هستند:
- سوئیچ (switches)
- روتر (routers)
- پل (bridges)
- کارت شبکه
- دروازه (gateways)
- مالتی پلکسر (multiplexers)
- فرستنده گیرنده (transceivers)
- فایروال (firewalls)
- نقطه دسترسی ((Access point)
تقسیمبندی تجهیزات شبکه
تجهیزات شبکه بهطور کلی به انواع تجهیزات اکتیو Active و تجهیزات پسیو یا غیرفعال (Passive) تقسیم میشوند. انواع اکتیو تجهیزاتی هستند که برای کارکرد به برق نیاز دارد. اکثر تجهیزات پردازشی شبکه از این نوع هستند. برای مثال سوییچ، روتور، مبدل فیبر نوری، دی وی دی رایتر سرور، باکس هارد، رید کنترلر، هیت سینک، مودم و کارت شبکه همگی از نوع اکتیو هستند. در مقابل، انواع پسیو، اجزایی از شبکه را در بر میگیرد که نیازی به برق ندارد. کابل فیبر نوری، ماژول فیبر نوری، پچ پنل، آنتن بیسیم و کابلهای Twisted pair از این نوع هستند. ما در این مقاله بیشتر بر انواع تجهیزات پردازشی شبکه تمرکز داریم که اکثرا اکتیو میباشند. بیایید با این تجهیزات بیشتر آشنا شویم.
انواع تجهیزات پردازشی شبکه
انواع تجهیزات پردازشی شبکه به شرح زیر هستند:
نقطه دسترسی (Access point)
نقطه دسترسی (AP) دستگاهی است که دادهها را به صورت بیسیم از طریق فرکانسهای رادیویی با استفاده از باندهای 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز ارسال و دریافت میکند. کلاینتها، مانند لپتاپ یا تلفنهای همراه، با استفاده از سیگنال بیسیم به یک AP متصل میشوند که آنها را قادر میسازد به شبکه محلی بیسیم ایجاد شده توسط AP بپیوندند. یک کابل اترنت به طور فیزیکی AP را به یک روتر یا سوئیچ در یک LAN سیمی متصل میکند، که دسترسی AP را به اینترنت و بقیه شبکه فراهم میکند.
هنگام استقرار APها، تیمهای بیسیم باید عواملی مانند مکان، تضعیف و تداخل کانال را در نظر بگیرند که همگی میتوانند بر قدرت سیگنال تأثیر بگذارند. بهطور معمول، مهندسان برای به حداکثر رساندن پوشش سیگنال و به حداقل رساندن موانع احتمالی، AP ها را روی سقف یا دیوار نصب میکنند.
سوئیچ (switches)
سوئیچهای شبکه یک اتصال فیزیکی بین دو دستگاه در یک بخش شبکه ایجاد میکنند. آنها به رایانهها اجازه میدهند که مستقیماً بدون نیاز به عبور از روتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
روتر (routers)
روتر دادهها را در شبکه کامپیوتری دریافت و ارسال میکند. این دستگاه گاهی اوقات با هاب شبکه، مودم یا سوئیچ شبکه اشتباه گرفته میشوند. روترها میتوانند عملکردهای مختلف این اجزا را ترکیب کرده و با این دستگاهها ارتباط برقرار کنند تا دسترسی به اینترنت را بهبود بخشند یا به ایجاد شبکههای تجاری کمک کنند.
- فرق روتر با سوییچ: سوئیچ چندین دستگاه را برای ایجاد یک شبکه به هم متصل میکند، اما روتر چندین سوئیچ و شبکههای مربوطه را به هم متصل میکند تا یک شبکه بزرگتر را تشکیل دهد.
- فرق روتر با هاب: هاب دادهها را به شکل سیگنالهای الکتریکی منتقل میکند. اما روتر دادهها را در قالب یک بسته ارسال میکند و از آدرس IP برای انتقال داده استفاده میکند.
فرق روتر، سوییچ و هاب
پل (bridges)
پل یکی از تجهیزاتی است که یک شبکه واحد و یکپارچه را از چندین شبکه ارتباطی یا بخشهای شبکه ایجاد میکند. این اقدام را پلزدن شبکه مینامند.
کارت شبکه
کارت رابط شبکه که به عنوان NIC یا کنترلر رابط شبکه نیز شناخته میشود، معمولاً یک برد مدار است که برای اتصال به شبکه روی رایانه نصب میشود. کارت شبکه یک جزء ضروری برای اتصال شبکهای کامپیوترها است. کارت شبکه اچ پی یکی از انواع رایج کارت شبکه است.
دروازه (gateways)
دروازه شبکه یک دستگاه یا گره است که شبکههای متفاوت را با ترجمه اطلاعات از یک پروتکل به پروتکل دیگر به هم متصل میکند. یک دروازه فیزیکی شبکه شامل کارتهای رابط شبکه (NIC) و ورودیها و خروجیها – معمولا اترنت – و نرمافزار برای ترجمه پروتکلهای شبکه است.
مالتی پلکسر (multiplexers)
مالتی پلکسر (MUX) یکی از تجهیزات پردازشی شبکه است که به یک یا چند سیگنال ورودی آنالوگ یا دیجیتال اجازه میدهد تا با هم از طریق یک لینک انتقال ارتباطی حرکت کنند. هدف از مالتی پلکس کردن، ترکیب و انتقال سیگنالها روی یک رسانه مشترک به منظور بهینه سازی کارایی و کاهش هزینه کل ارتباط است.
فرستنده گیرنده (transceivers)
در شبکههای لوکال، فرستنده گیرنده بخشی از کارت رابط شبکه است. این جزء هم میتواند سیگنالها را از طریق سیم شبکه ارسال کند و هم سیگنالهای الکتریکی را که از طریق سیم جریان مییابند تشخیص دهد. با این حال، برخی از انواع شبکهها به یک فرستنده گیرنده خارجی نیاز دارند.
فایروال (firewalls)
فایروال میتواند سختافزار یا نرمافزاری باشد که جریان ورودی و خروجی ایمن دادهها را کنترل میکند؛ ترافیک شبکه را رصد میکند و بهعنوان یک دیوار آتش بین شبکههای قابل اعتماد و غیر قابل اعتماد عمل نماید. فایروالها، برای محافظت در برابر بدافزارها طراحی شدهاند.
آیا سرور از تجهیزات پردازشی شبکه محسوب میشود؟
سرور یک برنامه یا دستگاه کامپیوتری است که خدماتی را به دستگاههای دیگر ارائه میدهد؛ اما از جمله تجهیزات پردازشی شبکه محسوب نمیشود. راهنمای خرید لوازم سرور اطلاعات بیشتری را درباره قطعات سرور اچ پی و سایر سرورها ارائه میدهد. برخی از لوازم جانبی سرور شامل پردازنده اینتل، پاور سرور اچ پی، کیج هارد سرور اچ پی، بزل کیت سرور، ریل کیت سرور، باتری سرور و رم سرور (Server RAM) میباشند.
سخن آخر
این مقاله به منظور آشنایی با انواع تجهیزات پردازشی شبکه نگاشته شده و هر کدام از این تجهیزات و کارکرد آنها را معرفی مینماید. اگر قصد خرید پاور سرور را دارید یا میخواهید قیمت قطعات سرور HPرا تخمین بزنید و یا بدانید رم سرور چیست، میتوانید انواع قطعات سرور HP و قیمت آنها را در همین سایت مشاهده نمایید. فروش مادربرد سرور یکی دیگر از خدماتی است که توسط این سایت ارائه میگردد.